Wie zijn wij?

Budget living is een jong en fris bedrijf dat zelf steigerhouten meubels en accessoires ontwerpt, maakt en aan de man brengt. Onze passie en vakmanschap vindt u terug in onze steigerhouten meubels. Deze steigerhouten meubels worden met veel zorg gemaakt. Wij staan garant voor een goed en eerlijk product voor een zeer scherpe prijs!

De insteek ligt bij steigerhouten meubels en steigerhouten accessoires maar we maken ook meubels van andere houtsoorten zoals eiken, essen, beuken, grenen, teak enz. Voor meubels op maat gemaakt staan wij zeker open. Wij denken met u mee mocht u er zelf niet uit komen qua uitstraling van uw meubels. De meubels worden gemaakt in onze eigen werkplaats in Luinjeberd (Friesland, Heerenveen wel bekend van Thialf en Abe Lenstra). U bent van harte welkom om bij ons een kijkje te nemen! (graag op afspraak 06-23997863).

 Wat is steigerhout?

Een steigerplank is een speciaal soort plank van vurenhout die meestal afkomstig is uit Noord-Scandinaviƫ. Het draagt de naam steigerhout omdat het gebruikt wordt als loopplank en dergelijke op bouwsteigers. Tegenwoordig wordt steigerhout veel gebruikt in de meubelindustrie om meubels en accessoires van te maken. Meubels van steigerhout is nog steeds een trend op het gebied van woon- en tuin. Deze steigerhouten meubels (met robuuste uitstraling) passen vrijwel in elk interieur, zowel bij u thuis als bij bedrijven. U brengt het mooiste van de natuur in huis. Doordat de steigerplank vooral van snelgroeiend vurenhout gemaakt wordt is het een relatief goedkope houtsoort. Dat kunt u ook zien aan onze prijzen. Vandaar ook de naam (low) budget living.

Een ander voordeel van steigerhout: het heeft weinig onderhoud nodig. Juist steigerhout is gewend om in weer en wind te worden gebruikt. Wel zal het steigerhout na verloop van tijd wat verweren: het wordt grijzer en er kunnen barsten in komen. Voor de liefhebbers van steigerhout zal dit geen probleem zijn, want het stoere karakter wordt door deze weersinvloeden alleen maar versterkt. Door de lange vezels zal steigerhout niet snel splinteren.

Meubels kunnen gemaakt worden van gebruikt of nieuw steigerhout. Nieuw steigerhout kan eventueel behandeld worden met een 'wash'. Maar onbehandeld steigerhout is ook geen probleem. Het steigerhout zal na verloop van tijd gaan 'vergrijzen' als het buiten in weer en wind staat. De werking van het steigerhout is een natuurlijk proces. Dit kan krimp of uitzetting van het steigerhout tot gevolg hebben. Oftewel er kunnen naden/kieren ontstaan in het steigerhout. Maar dit hoort bij de charme van de steigerhouten look.