Uitleg orderstatus

In dit artikel worden alle stappen van onze orderafhandeling binnen onze webshop toegelicht. 

Uw bestelling is goed bij ons doorgekomen als de status op PENDING of PROCESSING staat!

  • PENDING betekend dat u een bestelling gedaan heeft zonder een directe betaling
  • PROCESSING betekend dat u een bestelling gedaan heeft met een directe betaling

Er is geen status of uw bestelde artikel ook daadwerkelijk in productie is. Hiervoor kunt u contact met ons openen. U krijgt sowieso minimaal een week vantevoren een mailtje van ons wanneer wij de bestelling bij u af kunnen leveren.

Onze webshop kent in totaal vijf orderstatussen:

  • In afwachting (pending)
  • Verwerken (processing)
  • Voltooid (complete)
  • Geannuleerd (canceled)
  • Gesloten (closed)

In afwachting (pending)

Wanneer u op onze webwinkel een bestelling plaatst zal onze shop eerst de bestelling registreren in het systeem. Nadat dit is gedaan zal je worden doorverwezen naar de payment service provider (PSP). Dit proces duurt slecht enkele milliseconden. De bestelling wordt binnen onze webshop aangemaakt met de status “in afwachting”. Dit houdt in dat de bestelling alleen is aangemaakt en nog niet is bevestig dat deze is betaald.

Verwerken (processing)

Onze shop kent deze status toe als er aan factuur is aangemaakt. Afhankelijk van gekozen betaalmethode worden de facturen aangemaakt.

Voorbeeld 1

U bestelt een product op onze webshop en kiest voor de betaalmethode: iDeal. U zal nadat u de bestelling heeft geplaatst doorverwezen worden naar de betaalomgeving. Deze handelt de transactie af en stuurt een signaal terug naar onze webshop. Wanneer uw bestelling succesvol is afgehandeld zal deze het signaal terug sturen naar shop, zodat er automatisch een factuur kan worden aangemaakt. Dit wordt binnen onze webshop vervolgens weergeven als de status “verwerken”.

Voorbeeld 2

U bestelt een product op onze webwinkel en kiest voor de betaalmethode: Achteraf betalen. U krijgt direct de succespagina van onze shop te zien. In het beheergedeelte van onze shop is de status “in afwachting”.

Voltooid (complete)

De bestelling krijgt de status “voltooid”, wanneer de bestelling een factuur en een zending heeft. Voor onze shop is de bestelling namelijk voltooid, wanneer het product/pakket verstuurd is naar u.

Geannuleerd (canceled)

Wanneer u een bestelling met de status “in afwachting” annuleert, zal deze veranderen in de status “geannuleerd”.

Gesloten (closed)

Indien u een bestelling met de status “verwerken” of “voltooid” wilt annuleren, zullen wij hiervoor een "kredietnota" moeten aanmaken.